DU er den eneste, du kæmper imod

Det er ikke universet, der spænder ben for dig.

Det er dig, der spænder ben for dig selv.

Universet er ikke en eller anden vild skaberkraft langt ude i rummet eller en mand oppe i himlen. Universet er slet ikke uden for dig. Det er inde i dig.

Du er ikke bare en del af universet. Du er universet.

Så når du tror, at universet er imod dig, så er det i virkeligheden, fordi du er imod dig selv.

Det vil sige, at den eneste, der spænder ben for din succes og glæde, er dig selv – og det vil altid være en svær pille at sluge, hvis du ikke er villig til at kigge indad og arbejde med det, der egentlig er problemet.

Det er langt nemmere at give universet, gud og andre mennesker skylden for, at dit liv ikke er, som du gerne vil have, at det skal være.

Det er langt nemmere at beskylde alting i det ydre, for så slipper du for at kigge indad og tage ansvar.

Og netop derfor er det lige præcis det, som langt de fleste mennesker gør. De tager den nemme vej lige nu og her, frem for at stoppe op og spørge sig selv, hvad der ville være den nemmeste vej på sigt – og hvad der ville være det rigtige at gøre.

Men du er ikke ligesom alle andre mennesker, min skat.

Du ved, at der er mere ved livet end det, som langt størstedelen går rundt og tror.

Du ved, at der ligger et andet liv til dig, for du mærker kaldet på noget mere – og du er klar til mere.

Du ved, at du ikke er kommet her for at gå den samme vej som alle andre.

Du ved, at der ligger langt mere til dig end det liv, du har skabt for dig selv.

Og når du ved alt det, men alligevel vælger at gå imod det, fordi du er bange for at skille dig ud fra mængden, hvad tror du så din sjæl vil gøre for at få dig tilbage på sporet?

Den vil selvfølgelig blive ved med at spænde ben for dig, indtil du oplever så meget modstand, at du ikke har noget andet valg end at opgive at gå den samme vej som alle andre.

Den vil gøre det så besværligt for dig at gå imod din sandhed, at du ikke vil have noget andet valg end at overgive dig til det, du mærker er sandt for dig.

Og når du har slået hovedet nok gange mod muren, så vil du opleve, at smerten ved at gå imod dig selv pludselig er større, end smerten ved at vælge dig selv til – og det er her du for alvor kan transformere dig selv.

For mit vedkommende endte jeg med angst, depression, lavt selvværd og selvmordstanker, før jeg indså, hvor min sjæl prøvede at guide mig hen. Det var den pris jeg betalte for et “trygt” liv, hvor jeg passede ind i mængden, men følte mig mere forkert end nogensinde før – og hvor alt jeg gjorde var styret af frygt, kontrol og alle andres meninger.

Så når du føler, at universet er imod dig, så vid, at det kun føles sådan, fordi du er imod dig selv. Universet er aldrig imod dig, og det har det aldrig været.

Du er den eneste, du kæmper imod – og du kæmper kun, fordi du har så meget modstand på din allerdybeste sandhed og den, du er kommet her for at være. Du har modstand på dig selv.

Problemet er bare, at uanset hvor meget du kæmper, så vil det aldrig nogensinde lykkes dig at vinde, for jo mere du kæmper imod dig selv, jo svagere bliver du.

Så uanset hvor meget du prøver, så får du simpelthen ikke lov til at spilde dit potentiale på at være noget, du egentlig ikke er.

Du får ikke lov til at finde glæde i de samme meningsløse og sjæleløse ting som alle andre.

Du får ikke lov til at flygte fra dig selv og den, du er kommet her for at være.

Du kan godt prøve, men det vil bare føre til endnu mere smerte, fordi din sjæl vil råbe endnu højere for at få dig til at lytte.

Og tro mig, din sjæl vil aldrig nogensinde stoppe med at larme og skabe kaos i dit liv for at få dig til at lytte. Der kommer ikke en dag, hvor den pludselig giver op, bare fordi du har ignoreret den længe nok – så du kan lige så godt overgive dig nu, før smerten ved at kæmpe imod bliver endnu større.

Start med at spørge dig selv: “Hvor er det min sjæl prøver at guide mig hen? Hvad er det den prøver at fortælle mig?”

For når du spørger, får du altid svar.

Du får det måske ikke lige i dag eller i morgen, og det kommer måske heller ikke på den måde, som du forventer, at det skal komme – men jeg lover dig, at du nok skal få svaret, hvis du tør at spørge.

Så spørg og lyt, min skat.

Det er din eneste opgave.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar